dissabte, 6 d’abril del 2019

Tossal gros i petit.


"RODALIES DEL TOSSAL GROS. Al lloc anomenat Carrerada dels Pastors, entre el mas de la Torre Ponsa i el cau del Tossal Gros, en el camí del Coll de les Sorres, a començaments d'agost d'enguany quan s'anava a realitzar una exploració d'aquell Tossal, casualment en una pineda prop de la cova, l'Eudald CarbonelL Josep Canal, Josep Vert i Xavier Puig identificaren diversos Instruments (8) . Alguns d'ells molt característics de les cultures arcaiques del Montgrí'. Un chopping-tool sobre códol, amb extraccions alternes, molt patinat i amb l'aresta de tall molt aguda, és l'instrument més fàcil d'identificar. Un chopper de quars de dues extraccions i reduïes dimensions també és fabricat sobre còdol. Un altre ho és sobre fragment, i amb diverses extraccions, aresta molt aguda t forta pàtina. Quatre esclats, dos d'ells retocats, sobre diferents materials (un de quars ) fan que les Rodalies del Tossal Gros siguin potencialment un jaciment molt important tant per la quantitat d'instruments fa troba la com pel fet de localizar esclats de desvastament que demostren que la zona era taller. "

"El poblament del Montgrí en el Paleolític inferior."  Josep Vert, Xavier Puig, Eudald Carbonell i Josep Canal. Revista de Girona. núm. 70.

"
Tret de "El jaciment prehistòric del Tossal Gros, monument megalític i cova sepulcral" Narcís Soler Masferrer i Joaquim Soler Subils.  Llibre Festa Major de Torroella de Montgrí, 2010.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada