dilluns, 9 d’octubre del 2017

Sant Sebastià de la Guarda-

El diumenge 8 d'octubre GdT organitza una sortida a un tram del litoral de Palafrugell. La sortida serà a les 9.00 de Torroella o a 2/4 de 10 de la Platja de Tamariu, seguirem un espectacular camí de ronda fins a la cala Pedrosa on, si el temps acompanya, ens podrem banyar, Pel còrrec de la cala i després per una pista arribarem a Sant Sebastià de la Guarda, amb les magnífiques vistes des del far i amb els interessants testimonis arqueològics del castell, l'ermita i el poblat ibèric.
Fins aquí haurem caminat uns 4 km, qui vulgui pot tornar pel mateix camí, però, si teniu temps, podem fer una queixalada amb vistes al cap Roig i baixar cap a Llafranc. Tornarem seguint un PR local, passant pel dolmen de can Mina i la font d'en Cruanyes. El total d'aquest recorregut circular és d'uns 10 km, amb les parades, visites, banyades... arribarem a Tamariu a mitja tarda.



ÀLBUM FOTOS SORTIDA 




Al conjunt monumental de Sant Sebastià de la Guarda es pot contemplar un jaciment ibèric (segles VI-I aC), una torre de guaita del segle XV (bé cultural d’interès nacional), una ermita, una hostatgeria del segle XVIII (actualment convertida en un hotel) i un far del segle XIX. Tot això, al cim d’una muntanya amb penya-segats d’uns 180 metres sobre el nivell mar, i des d’on es poden fer diverses excursions pel massís, seguint el sender de gran recorregut del Mediterrani.
És recomanable l’experiència de pujar a la torre de guaita (el punt més elevat de la muntanya), una construcció defensiva per vigilar la zona costanera i protegir-la de possibles invasions corsàries i pirates, que conserva molts dels elements originals. Un cop a dalt es pot contemplar, entre els merlets que la coronen, una de les millors vistes de la Costa Brava.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada