diumenge, 18 de juny del 2017

Les cabres al Montgrí, treball recerca.

Aquest dissabte 17 de juny, en Genís Puig i Surroca ens ha exposat a Can Quintana el seu treball de de recerca de batxillerat sobre les cabres al Montgrí.
Ens ha parlat de la  riquesa del Montgrí, tan del paisatge com de la diversitat de flora i fauna. A tall d'exemple el gran nombres de papallones diferents que hi podem trobar.
Els objectius del treball eren fer un estudi i recerca sobre la demografia, la distribució, l'origen, l'alimentació, l'etologia, la capacitat de càrrega, la viabilitat de la població, i plantejar unes propostes de futur de les cabres al Montgrí.
Ha comentat que les cabres viuen en grups quan les femelles estan en zel, i la resta de l'any campen més pel seu compte, no solen fer grups fixes. El tipus d'alimentació a l'obaga és el garric, i a la solana són altres herbes.  També estan afectades pel vent, quan bufa fort es posen a recer.  Una característica es que tenen les orelles més petites que les cabres doméstiques. Ens ha mostrat diferents vídeos, un on ens mostra l'elegància i parsimonia del mascle quan camina, i un altre on es veuen un parell de cadells jugant i saltant d'un cantó a un altre. També la característica que quan van en grup i van d'un lloc a un altre ho fan en fila, un darrere l'altre. S'han comptabilitzat un centenar d'exemplars al Montgrí, i es considera que aquest nombre és l'idoni per al territori.
Ens ha parlat de la seducció ambiental que són capaces de fer les cabres de cares a donar a conéixer el territori i a respectar-lo.
Gràcies Genís per aquest fantàstic treball!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada