dissabte, 5 de març de 2016

AGRICULTURA ECOLÒGICA AL PARC NATURAL DEL MONTGRÍ.

AGRICULTURA ECOLÒGICA AL PARC NATURAL DEL MONTGRÍ. 1A SORTIDA . OLIVARS DE LA FALDA DEL MONTGRÍ.



Visita als olivars ecològics i celebració de la trilogia mediterrània: oli, pa i vi.

Sortida de l'aparcament de la plaça del Lledoner a les 10 h. del matí, diumenge 13 de març.






- GUIA COMPRA PAGÈS. BAIX EMPORDÀ. Guia d'establiments de productes ecològics.



FINCA LA RONQUINYOLA. ULLÀ.  OLI D'OLIVA ECOLÒGIC.

Informació de l'explotació
La finca La Ronquinyola es troba al vessant sud de la muntanya d’Ullà, al massís del Montgrí.
Es compon de feixes a diferents nivells i de formes irregulars orientades a migdia. L’estructura
de la terra és franca-argilosa amb un alt contingut de calç, característiques que, sumades a la
bona insolació, la proximitat al mar i la disposició d’un ramat d’ovelles ripolleses pròpies, ens
 permeten adobar la terra, practicar una agricultura ecològica i sostenible i obtenir uns fruits
 amb tots els gustos i garanties. Olianum és un oli verge extra, extret en fred i per procediments
mecànics, amb la certificació d’agricultura ecològica en reconversió.


Oli ecològic
Oli d'oliva Verge Extra de primera premsada en fred, que prové d'oliveres a les quals no s'afegeix cap
tipus d'abonament o plaguicida químic de síntesi. Tot això és avalat per les normes i control del Consell 
Català de la Producció Ecològica (CCPAE).
L'oli d'oliva ecològic és un dels productes més populars, ja que l'olivera és un cultiu poc
exigent i poc susceptible a les plagues i malalties, fet que fa que es pugui produir fàcilment
d'acord amb la normativa de la producció ecològica. El producte final també tindrà una qualitat
superior, ja que es prohibeix l'addicció de sosa, de colorants i d'altres matèries que es podrien
 afegir a l'oli d'oliva convencional.

Olianum




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada