dilluns, 12 de setembre del 2016

SORTIDA A LA GOLA

 Gent del Ter, retornem a les sortides entorn del Parc Natural del Montgrí, enllaçant amb la darrera sortida dels arrossars, on ens vàrem quedar amb les ganes de gaudir més de la gola del Daró Vell, rec de Molí de Pals.
En aquesta ocasió farem un recorregut a peu entre les goles del Ter i del Daró. La sortida serà del mateix lloc de sempre, a les 9, de l' aparcament de la ctra. de l'Estartit, al costat de l'estació d'autobús de TdM, Irem en cotxes fins a la Gola del Ter, els deixarem a prop de la bassa del Frare Ramon, a la Platera, allà uns cartells ens informen de la flora i fauna pròpia d'aquest indret i de la formació de les dunes litorals.
Explicarem la proposta de reivindicar la platja de La Platera com a platja nudista, concretament de la zona on practiquen el surf a la zona permesa als gossos.
Caminarem per la platja descalços, amb banyador o pantaló curt per creuar el Ter (dos pams d'aigua), continuarem per la platja fins al Grau, a la gola del Daró vell, (un pam d'aigua), travessarem les Basses d'en Coll (dos pams d'aigua) i, calçats, seguirem vora el rec d'es Coll i anirem pels arrossars fins a passar un pont de fusta que creua El Restallador (Séquia Massot). Caminant pel carril bici irem fins a la bassa de l'Anser, al Mas Pinell, i seguint un camí paral·lel a la costa tornarem al Ter. La Diana Zelaya, alumna de batxillerat de l'Institut Montgrí ens explicarà la vegetació d'aquesta zona, sobretot l'exòtica.
El recorregut és de 9 km. , amb les parades per fer alguna explicació, banyar-nos o fer una queixalada, a les 2 hauriem d'haver acabat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada